Volleybalvereniging S.I.O.K.

Boven-Leeuwen

OVER V.V. S.I.O.K.

Samenspel Is Onze Kracht  

SIOK MA1 stunt in Bemmel

De meiden van SIOK MA1 hebben het zwaar dit seizoen. Na hun promotie eind vorig jaar zijn ze nu ingedeeld in een van de zwaarste poules van de eerste klasse, die bestaat uit enkel teams die bovenin de eerste klasse eindigden of teams die terugkomen vanuit de hoofdklasse. Tot nu toe werden dan ook alle wedstrijden verloren en pas vorige week, na 5 wedstrijden, kon het eerste punt gevierd worden.


Afgelopen weekend (9 maart 2024) stond de uitwedstrijd tegen Kidang uit Bemmel op het programma. Gezien de stand was SIOK duidelijk de underdog en het voltallige Kidang team, coach en publiek gingen er vanuit een eenvoudige 4-0 overwinning te kunnen behalen. Maar niets bleek minder waar! De eerste twee sets verloor SIOK met setstanden 25-14 en 25-19, waarbij vooral in de tweede set hardnekkig weerstand geboden werd. De derde set ging met een eindstand van 25-6 eenvoudig naar Kidang, maar het venijn zat voor de Bemmelsen in de staart. De laatste set schudden de meiden uit Boven-Leeuwen de voorzichtigheid van zich af en werd er energiek, overtuigend en mooi gespeeld. Vooral verdedigend werd er bijzonder hard gewerkt, met mooie reddingen en duikballen door Renske Rouwenhorst en Simone Claessen. De servicepass kwam beter bij het net, waar Anouk Walraven en Saar van Os (geleend van de B meiden) dankbaar gebruik van maakten door nauwkeurige set-ups te geven en de middenaanvalsters uitstekend te bedienen. Anne van Hulst en Danique Exner tot slot, waren attent aan het net en wisten menig set-up af te maken met onhoudbaar harde smashes. Door dit alles werd de vierde set met 20-25 gewonnen door SIOK. Dat voelde als een onverwachtse overwinning, waarmee de meiden vrolijk en trots terugkeerden naar Boven-Leeuwen.


Met dit tweede punt is de weg omhoog ingeslagen en is de verwachting dat er meer punten zullen volgen. Vol vertrouwen zien de meiden dan ook uit naar de return tegen Kidang, op 22 maart om 19:30 in dn Dulper.


Algemene Leden Vergadering 30 januari 2024

Op dinsdag 30 januari was het weer tijd voor de jaarlijkse ALV van S.I.O.K. Deze editie zijn er een recordaantal leden aanwezig geweest, wat natuurlijk een mooi moment was om dit vast te leggen. S.I.O.K heeft momenteel 72 spelende leden in zowel de RECVOL recreantencompetitie als in de Nevobo competitie. Er is een samenwerking met met Isala voor het B meiden team, zodat iedereen een gezellig potje volleybal kan blijven spelen. 

Daarnaast is er een besluit genomen over de gladde sportvloer. De sportvloer die meerdere mensen en groepen, zoals tegenstanders hebben aangegeven als glad. Er zal gekeken worden met een bedrijf naar een passende oplossing om de bovenlaag te vervangen. Zodat er zo snel mogelijk weer veilig gesport kan worden op onze vloer. 


SIOK viert tienjarig bestaan jeugdafdeling

BOVEN-LEEUWEN - Volleybalvereniging SIOK vierde afgelopen zondag het tweede lustrum van haar jeugdafdeling.
In de afgelopen jaren is de jeugdafdeling van SIOK uitgegroeid tot vijf jeugdteams met maar liefst 31 jeugdleden. Eén vrouwenteam is inmiddels doorgestroomd naar de senioren. Dat succes werd gevierd met een volleybalclinic in sporthal de Horst in Horssen.

Volleybalclinic
De clinic werd verzorgd door volleyballer Niels Lipke, die behalve libero in het eredivisie team van Dynamo Apeldoorn ook een van de jongste aanwinsten van het Nederlands elftal is. Tijdens de sportieve middag werden de nodige inspanning en technische tips gecombineerd met ontspanning en gezelligheid. Met een voldaan gevoel en een traktatie na afloop keerden de jeugdige spelers terug naar huis.

V.V. S.I.O.K. 

Namens S.I.O.K wensen wij jullie allemaal het beste toe in 2024. En mag het een mooi en sportief jaar worden!


Volleybalvereniging S.I.O.K. werd opgericht in 1979 en bestaat uit enthousiaste volleyballende leden. Volgend jaar zal het 45 jarig bestaan van S.I.O.K gevierd worden. 

Wij zijn een gezellige, gemoedelijke en toch zeker ook een sportieve volleybalvereniging in het mooie Boven-Leeuwen. Waar iedereen welkom is die deze sport wil leren ontdekken of al heeft gevolleyd!

Wij spelen in D’n Dulper in Boven-Leeuwen. De trainingen worden gegeven door meer dan enthousiaste trainers en trainsters. Onze volleybal vereniging heet iedereen welkom, van jong tot oud. En waar iedereen zichzelf mag zijn en waar we elkaar respecteren zoals we zijn. 
Trainers gezocht!

S.I.O.K is opzoek naar nieuw trainers! Voor het nieuwe seizoen zijn we opzoek naar trainers voor de A meiden en het dames 1 team van S.I.O.K.

We zijn op zoek naar iemand die zelf heeft gevolleybald of dit momenteel nog doet. Enthousiast is met betrekking tot de sport, die het training geven leuk lijkt om te doen en volleybaltechniek kan aanleren aan onze recreatieve speelsters.  

Nieuwe samenwerking!

Fysiotherapie West Maas en Waal biedt ons, leden van SIOK, een inloopspreekuur. Je klacht krijgt dan een 1ste beoordeling door een gespecialiseerd sportfysiotherapeute.

Zij kan dan in veel gevallen je klacht beoordelen en adviseren hoe hiermee om te gaan. Afwachten tot het vanzelf over gaat, oefeningen meegeven, fysiotherapie adviseren of je alsnog naar de huisarts verwijzen.

Het inloopspreekuur start op dinsdag 14 november is elke dinsdag tussen 15:00 en 16:00 uur bij:
Fysiotherapie West maas en Waal.